Profil de invingator – Cristian Ariton, mesaj din Norvegia!

Cristian Ariton este unul dintre bloggerii care a inteles importanta unor traininguri de supply chain in Romania si ne-a sustinut pe blogul sau.

Noi am incercat sa aflam povestea lui…Urmeaza un interviu interesant cu un tanar care a reusit doar pentru ca si-a dorit asta…

Despre mine

Cristi Ariton, 24 de ani, pasionat de HR, format ca HR. Am fost  implicat în proiectul Stud-Life (Stud-Life) în cadrul departamentului de HR (2008-2010).

Pot fi găsit la: ariton_cristi@yahoo.com, pentru propuneri, critici, colaborari, feedback pe CVuri, guestpost.

Din iulie 2009 locuiesc in Norvegia, in consecinta, sunt disponibil doar pentru colaborari online. Domeniile mele de interes sunt in general legate de  HR si in special HR in Social Media.

Am absolvit Facultatea de Sociologie, UB, Managementul Resurselor Umane (2009)

Am făcut voluntariat la: JRS Romania (2009), Clubul de Turism Şandru, Centrul de plasament pentru copii abandonaţi, Oneşti.

Am lucrat în: METRO Băneasa (2 luni), The Gallup Romania (2 ani, peste 40 de proiecte) şi într-un proiect al ICCV (Institutul de Cercetare a Calităţii Vieţii al Academiei Romane). Am fost promoter de mai multe ori.

Am fost la 2 ediţii ale Şcolii de Vară de la Sighet. Premiat în cadrul departamentului de Istorie orală.

Pe blog abordez subiecte de HR, Comunicare, Social Media. Chiar dacă unele articole (foarte putine) nu sunt strict pe HR, redau aspecte definitorii în cunoaşterea resurselor umane.

Am publicat in Stud-Life nr. 6, pag.94. Stud-life nr. 6, pe manafu.ro (AICI) si (AICI)

Cum ai ajuns sa traiesti in Norvegia?

Cristi: Am ajuns in Norvegia cu ajutorul unui prieten, imediat dupa terminarea facultății. Planul era sa stau un an pentru a-mi finanta un master bun in domeniul resurselor umane. Intre timp am realizat ca socotelile din est nu se potrivesc cu cele din nord…

BOGDAN: Care e povestea din spatele proiectului Stud-life?

Cristi: Pentru mine, activitatea din cadrul revistei Stud-life a fost definitorie în dezvoltarea pasiunii pentru HR. Colectivul revistei era exceptional, o gaşca de tineri pasionati, creativi si visători. Toti făceam voluntariat, tineam sedinte, editam o revista studențească de calitate, organizam evenimente. Criza financiara ne-a luat si noua bir. In urma aventurii Stud-life am ramas molipsit pe viata de plăcerea colaborarii de dragul unui scop inalt.

 Detaliază pentru cititori experiența ta ca voluntar in cadrul JRS România.

Cristi: Perioada petrecuta la JRS a fost destul de scurtă, dar plina de experiente transformatoare. Ce am facut atunci revine acum in atentia specialistilor HR drept “mediere profesionala”. Mai exact, un mediator incearca sa faciliteze integrarea profesionala a unui candidat provenind dintr-o categorie defavorizata. In cazul JRS era vorba de refugiatii adăpostiti in sediile JRS. Pe atunci faceam o treaba destul de nebuneasca. Băteam la usile companiilor cerându-le sa angajeze refugiați:)

 Ce te-ar determina sa te reîntorci in Romania?

Cristi: M-as întoarce în Romania pentru a-mi deschide un atelier in care sa pot face pantofi hand-made.

Cum sunt norvegienii cand vine vorba de munca si distractie?

Cristi: Cand vine vorba de muncă, norvegienii sunt responsabili, harnici, simpli. De regulă incep viata profesionala in jurul vârstei de 16 ani, indiferent de situatia materiala a parintilor. Nu au conceptul de “munca rușinoasă” si nici nu fug de munca fizica. În timpul liber practica mult sport, călătoresc sau ies cu prietenii. Sâmbăta e ziua de betie si mers in club. Nu prea fac voluntariat si nici nu sunt un popor religios. Informatii complete aici!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s